Företagsuppgifter
Registrerat namn: All Rights Consulting E. Turgman Gruian
Organisationsnummer: 791223-3520
Momsregistreringsnummer: SE791223352001
Bankgironummer: 5188-4260

postadress:
All Rights Consulting
E. Turgman Gruian
Sakförarevägen 25:1101
226 57 Lund

mailadress: choklad@allrights.se

1. Priser och övriga kostnader
Alla priser anges inklusive moms i beställningsformulären. En kostnad för hantering och spårbar standardfrakt tillkommer med 49 kronor per paket. Det finns även följande fraktalternativ:
– standardfrakt och snabbhantering: 79 kronor per paket
– expressfrakt och expresshantering: 129 kronor per paket
– spårbar frakt till annat land i Europa: 129 kronor per paket.

2. Beställning och ångerrätt
Du beställer via ett av följande beställningsformulär:
Beställningsformulär för Fair Trade-chokladpaket
Beställningsformulär för Fair Trade-chokladprovningspaket

De fält i formuläret som är obligatoriska att fylla i är märkta med en röd stjärna. Om du inte har fyllt i dessa fält får du automatiskt ett felmeddelande innan du kan skicka in formuläret.

Beställning får bara göras av person som har fyllt 18 år och är myndig. Du som beställer måste kunna förstå svenska, eftersom beställningsformulären är på svenska. Beställningar kan skickas inom hela Europa, förutsatt att PostNord inte har några begränsningar för paketleverans till mottagarlandet.

När du har skickat in din beställning får du ett automatiskt svar med en kopia av din beställning. Därefter får du ett separat mail med bekräftelse på att din beställning är mottagen inom en vardag.

Du har möjlighet att ändra i din beställning så länge den inte har lämnats till PostNord. Önskade ändringar behöver meddelas per mail snarast till choklad@allrights.se. Du kan ändra vad du vill i beställningen – produkt, mottagare, hälsning, betalsätt etc. När din beställning väl har skickats kan du inte längre ångra den.

3. Betalningsvillkor
Du kan välja att betala med kort eller banköverföring via en maillänk, med överföring till bankgiro, eller med faktura. 

Om du vill betala med kort eller banköverföring skickar jag en betallänk till din mailadress inom en vardag, tillsammans med din beställningsbekräftelse. När du trycker på länken kan du välja om du vill betala med kort eller banköverföring. Ditt belopp är redan ifyllt.
Betalning ska ske inom två vardagar från beställningstillfället. 
OBS! mailet kan hamna i skräpposten, så dubbelkolla gärna där. 

Om du föredrar att betala från din bank finns det även information om betalning till bankgiro i bekräftelsemailet som du får inom en vardag.

Om du vill betala med faktura skickar jag fakturan till din mailadress inom en vardag, tillsammans med din beställningsbekräftelse. Fakturans betalningstid är 14 dagar.

Om du vill ändra till ett annat betalningssätt än det du valt vid beställningen går det bra. Meddela mig per mail till choklad@allrights.se.

4. Information om Paysons villkor
Betalning med Payson.
Betalning med kort eller banköverföring sker enkelt och tryggt med Payson. Slutför ditt köp med VISA, MasterCard samt de svenska bankerna Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd. Payson håller höga säkerhetskrav och för alla kortbetalningar används 3D-secure teknik. Flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet sedan 2004. Läs mer här: www.payson.se.

5. Leveransvillkor
Din beställning skickas iväg med PostNord enligt följande:
– vid standardfrakt: inom tre helgfria vardagar
– med tillägget snabbhantering: inom en helgfri vardag
– med tillägget expressfrakt och expresshantering, vid beställning innan klockan 13 på en vardag: samma vardag
– med tillägget expressfrakt och expresshantering, vid beställning på en helgdag eller efter klockan 13 på en vardag: nästa vardag. 

PostNord levererar vanligtvis paketet inom en till tre vardagar. Vid expressfrakt levereras paketet oftast nästa vardag. Leveranstiderna kan dock tyvärr inte garanteras. 

Alla beställningar behandlas på helgfria måndagar till fredagar, klockan 10 till 18. Paketen är spårbara och leveransprocessen följs av mig. Om du som beställare vill få en länk, så att du själv också kan spåra ditt paket, maila mig på choklad@allrights.se.

Beställningen levereras som regel i mottagarens brevlåda. Alla beställningar skickas i postpåsar eller kartonger som inte överstiger de mått som PostNord har angett för leverans i brevlåda (så långt möjligt – större beställningar kan kräva större kartonger). Om beställningen inte skulle få plats i mottagarens brevlåda kan du vid beställningen välja om paketet får lämnas utanför mottagarens dörr, eller om det ska skickas till ett postombud för upphämtning där.

Om du väljer att paketet får lämnas utanför mottagarens dörr görs detta på egen risk. Varken jag eller PostNord har något ansvar för paketet när det väl har lämnats utanför mottagarens dörr. Om du tror att paketet skulle kunna skadas (till exempel bli stående utomhus i dåligt väder en längre tid) eller försvinna om det lämnas utanför din mottagarens dörr, rekommenderar jag att du väljer att det får skickas till ett postombud i stället. 

Vid enstaka tillfällen har det tyvärr hänt att PostNord har levererat beställningar till ett postombud i stället för till mottagarens brevlåda eller dörr, trots att alternativet “får lämnas utanför mottagarens dörr” har valts. Om detta skulle ske står jag för frakt- och hanteringskostnaden för det felaktigt levererade paketet. Det är inte möjligt att be PostNord om ett andra leveransförsök. Någon annan kompensation kan inte heller erbjudas eller krävas, varken från mig eller PostNord. 

6. Reklamation
Jag kontrollerar alltid att chokladkakorna är hela och att deras förpackning är hel innan jag skickar dem. Jag kontrollerar även att bäst före-datum inte har gått ut. Om du eller mottagaren av någon anledning inte skulle vara nöjd med chokladkakorna, maila mig snarast på choklad@allrights.se.

För att ha rätt till ny chokladkaka eller återbetalning måste du ange i ditt mail att det är fel på varan, och vad som är fel. Du ska kunna bevisa att du köpt varan genom mig, när den köptes och till vilket pris, med hjälp av ditt bekräftelsemail eller kontoutdrag. En chokladkaka som har blivit bruten i leveransen räknas inte som felaktig, så länge förpackningen fortfarande är hel. Att mottagaren inte gillar smaken anses inte heller som ett giltigt skäl för reklamation.

7. GDPR – hantering av personuppgifter

Jag, Emily Turgman Gruian, är genom mitt företag All Rights Consulting ansvarig för att hantera vissa personuppgifter om mina kunder. Min primära kontaktadress när det gäller personuppgifter är info@allrights.se. Se även min postadress under “Företagsuppgifter” överst på denna sida.

För att jag ska kunna behandla din beställning registrerar och hanterar jag vissa personuppgifter. De personuppgifter det gäller är den information som du lämnar när du beställer, det vill säga: beställarens namn, mailadress, telefonnummer och postadress, samt mottagarens namn och postadress. Om du delar med dig av annan information i samband med din beställning eller separat, till exempel önskemål om smaker, behöver jag spara dessa tillfälligt för att kunna hantera och leverera din beställning.

Det finns tre rättsliga grunder för hantering och registrering av dina personuppgifter i mitt företag:

1. Avtal – för att jag ska kunna uppfylla vårt avtal, det vill säga behandla din beställning.

Efter sex månader raderar jag alla dina personliga uppgifter från mina register, om du inte uttryckligen gett ditt samtycke till att jag får behålla dem för fortsatt kontakt med dig.

2. Rättslig förpliktelse – för att jag ska kunna uppfylla krav relaterade till bokföringslagstiftningen.

Eftersom din beställning kan utgöra ett bokföringsunderlag kan jag behöva spara den (inklusive alla uppgifter du lämnat i den) i upp till sju år. Jag kommer inte att använda dina uppgifter till något annat, varken under denna tid eller senare.

3. Samtycke – om du uttryckligen godkänt att jag får behålla dina uppgifter för fortsatt kontakt.

Även om du ger samtycke till att jag registrerar och behåller dina uppgifter för att kunna kontakta dig, exempelvis för marknadsföring, har du alltid rätt att dra tillbaka ditt samtycke.

Du har rätt till kontroll över dina egna personuppgifter, och rätt att få information om hur jag hanterar eventuella uppgifter om dig. Därför kan du begära att få ut ett registerutdrag, där du ser vilka uppgifter jag har sparat om dig. Om du begär att få ändra, rätta eller radera någon av eller alla dina uppgifter från mina register, är det min skyldighet att göra detta.

Om dina personuppgifter utgör bokföringsunderlag kan de dock inte raderas förrän efter sju år. Det beror på att uppgifterna fortfarande är nödvändiga för det ursprungliga ändamålet (bokföringen), och att jag därför fortfarande har en legal grund för att spara dem. De kommer dock inte att användas till något annat under denna tid.

Dina uppgifter lämnas aldrig vidare till någon annan. De skyddas digitalt genom antivirusprogram som uppdateras löpande.

Dessa beställningsvillkor uppdaterades senast den 8 juli 2021. Om du vill spara dem kan du ladda ner villkoren som pdf-fil här. Du kan även skriva ut villkoren från denna sida.