Beställ unika fair trade-produkter genom All Rights

Jag inleder 2018 med en väldigt rolig utökning av mina företagsaktiviteter, genom att bli återförsäljare av Fair Monkeys fina fair trade-produkter. Här hittar du information om bland annat produkter och priser (fråga 3-5), beställningar (fråga 6-8) och villkor efter beställning (fråga 9-13). Tveka inte att kontakta mig på info@allrights.se om du har några frågor eller synpunkter!

1. Företagsuppgifter
Mitt företags fullständiga namn är All Rights Consulting E. Turgman Gruian. Det har organisationsnummer 791223-3520.
Du når mig lättast per mail på info@allrights.se och på tel. 0708-26 99 67.

postadress:
All Rights Consulting
E. Turgman Gruian
Sakförarevägen 25 lgh 1101
226 57 Lund

bankgironummer: 5188-4260

2. Varför ska du börja sälja fair trade-produkter?
Jag jobbar med fair trade, och vet att det gör konkret skillnad för producenterna varje gång vi väljer en fair trade-produkt. I min vardag märker jag att vi är många som är intresserade av kunna köpa produkter som har tillverkats under goda arbetsförhållanden, av en producent som har fått rättvist betalt för sitt arbete. Tyvärr har inte alla någon butik som säljer fair trade-produkter i sin närhet. Dessutom finns det många fina fair trade-produkter som inte når ut på marknaden. Alla som vill ska kunna välja kvalitetsprodukter, som har producerats med respekt för människa och miljö. Det kan jag bidra till på detta sätt.

3. Hur kan jag lita på att det faktiskt är fair trade-produkter?
Jag köper produkterna från det lilla fair trade-företaget Fair Monkey i Laholm. De köper sina varor från fair trade-hantverkare i Nepal, Guatemala, Sydafrika, Indien och Chile, utan mellanhänder. Du kan läsa mer om varje hantverksgrupp på denna sida. Under de 10 år jag sysslat med fair trade har jag lärt känna Fair Monkey väl, och vet att det är ett företag som brinner för att göra skillnad genom fair trade.

Fair Monkey är dessutom ett Guaranteed Fair Trade-företag. Det innebär att World Fair Trade Organizations (WFTO:s) 10 principer för fair trade står i fokus för allt deras arbete, och att detta har kontrollerats genom såväl interna som externa kontroller.

Bambusjal-Magenta-M-Fair-Trade-Fair-Monkey-bambu-Asomadek-Mujeres-Accessoar-11

4. Vilka produkter kan jag beställa?
Jag kommer (åtminstone till att börja med) inte att ha något lager. Det innebär att du kan beställa samtliga produkter ur Fair Monkeys sortiment för återförsäljare – en unik möjlighet för dig som privatperson! Du kan se alla produkter, med bild och beskrivning under bilden, i webbshoppen.

5. Vad kostar produkterna?
Eftersom webbshoppen inte är öppen för privatpersoner kan du inte se några priser. Här nedan ser du en prisöversikt (inklusive moms) för de olika produktkategorierna. I webbshoppen kan du även välja att sortera produkterna efter lägsta eller högsta pris. Skicka ett mail till mig om vilka produkter du är intresserad av på info@allrights.se, så återkommer jag med exakta priser.

bambuprodukter: sjalar small 425 kr., medium 649 kr., ponchos 1575-1649 kr.
sjalar (ej bambu-): 215-375 kr., ekologiska sjalar 415 kr., rea-sjalar 125-375 kr.
ponchos: stilren bambuponcho 1575 kr., övriga bambuponchos 1649 kr., alpackaponcho 1749 kr.
börsar och väskor: börsar 85-239 kr., rea-börsar 35 kr., necessärer 125-215 kr., väskor 105-749 kr.
armband: 85-325 kr., rea-armband 59-115 kr.
halsband: 175-355 kr., rea-halsband 99-175 kr.
örhängen: 80-175 kr., rea-örhängen 25-90 kr.
underlägg: 175-239 kr./styck (2-pack av samma: 315 kr. resp. 435 kr.),
rea-underlägg 125-189 kr./styck
övrig inredning: mobiler 125-225 kr., vimplar 155 kr.,
blommor 149-275 kr., kuddfodral 529-619 kr., ljuskrona 1995 kr.
nyckelringar: 65 kr. (55 kr. om du köper fler än en av samma motiv)

6. Beställning 
Följ dessa steg för beställning:

  1. maila mig vilka produkter du är intresserad av på info@allrights.se
  2. jag återkommer med priser och svar på eventuella frågor
  3. svara och meddela vilka produkter du vill beställa
  4. jag mailar dig en beställningsbekräftelse.

Om du inte har möjlighet att beställa per mail, ring mig på tel. 0708-26 99 67.

OBS! du måste ha fyllt 18 år och vara myndig för att kunna beställa.

Halsband-korfu-blå-artesaniasjuanita-fairmonkey-fairtrade-pärlor-accessoar-guatemala-8

7. Varor i flerpack
Om varan du vill köpa bara finns i 2-pack/flerpack, går det i de flesta fall bra att bara köpa en. Väljer du att köpa fler än en av samma färg/motiv/utförande kan jag ofta erbjuda rabatt. Maila mig på info@allrights.se så tittar vi på det.

8. Priser och övriga kostnader
Alla priser är inklusive moms. Inom Sverige tillkommer en avgift för porto och packning på 49 kr. Om du i stället vill hämta din beställning hos mig på Sakförarevägen i Lund (eller få den nästa gång vi ses) tillkommer ingen avgift.
Vill du få din beställning till en adress utanför Sverige? Kontakta mig för portouppgift.

9. Betalningsvillkor
När jag har skickat iväg din beställning får du en faktura per mail. Du betalar fakturan inom 10 dagar till All Rights Consulting, bankgironummer 5188-4260.

10. Leveransvillkor
Efter att jag har skickat iväg beställningen tar det ungefär en vecka tills jag får varorna. (Vid vissa tillfällen, när det är högt beställningstryck, kan det dröja upp till 14 dagar). När varorna kommit till mig skickar jag dem inom tre dagar.

tovat-ullben-folknepal-fairtrade-fairmonkey

11. Slutförsäljning
Eftersom varorna inte masstillverkas kan det hända att varulagret tar slut hos importören. Då återbetalar jag den slutsålda varans pris till ditt bankkonto.

12. Reklamation vid felaktig vara
Jag kontrollerar att dina varor inte är skadade innan jag skickar dem vidare till dig. Om du trots allt skulle få en skadad vara, eller anser att du fått en felaktig vara, mailar du mig snarast på info@allrights.se. För att ha rätt till ny vara eller återbetalning måste du ange att det är fel på varan, och vad som är fel. Du ska kunna bevisa att du köpt varan genom mig, när den köptes och till vilket pris, med hjälp av kvitto eller kontoutdrag.

13. Ångerrätt
Jag har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda bytesrätt. När du köper något på nätet har du som konsument dock alltid ångerrätt. Du har 14 dagar på dig efter att du fått din vara att ångra ditt köp. Konsumentverket har tagit fram en ångerblankett för konsumenter, som du har möjlighet att använda om du vill. Om du bestämmer dig för att ångra ditt köp, kontakta mig för mer information på info@allrights.se innan du skickar tillbaka din vara.

Kundansvar vid ångerrätt:
Du som kund har ansvar för varan från att du mottagit den tills den når mig (alltså även under returtransporten). Du har rätt att undersöka varan försiktigt, men får inte använda den, och du måste hålla den i lika gott skick som när du fick den. Om varan du returnerar inte är i originalskick när den når mig, kan det innebära att du bara får hälften av inköpskostnaden återbetald. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund alltid för returfrakten. Du ska spara ett kvitto som bevis på att du har skickat tillbaka varan. När varan har nått mig återkommer jag till dig per mail.

Pixabay mailbox

14. Hur ofta kommer du att ta upp beställningar?
Det beror helt på hur stort intresset är, men förhoppningsvis fyra gånger om året.

Har du några fler frågor eller synpunkter? Tveka inte att kontakta mig på info@allrights.se eller tel. 0708-26 99 67.