bird letter Pixabay GDJ

Skicka chokladkärlek har paus tills vidare!

Eftersom jag har fullt upp med mina föredrag och utbildningar, inklusive min schyssta digitala chokladprovning, har jag satt Skicka chokladkärlek på paus tills vidare. Informationen kommer att finnas kvar men beställningsformulären är stängda.

Du hittar massor av god Fair Trade-choklad hos min samarbetspartner Världsbutiken Klotet i Lund och Sveriges alla andra Fair Trade-butiker. I Lund hittar du Klotets fina butik på Stora Tomegatan 48, mittemot entrén till Botaniska trädgården. För dig som inte har möjlighet att besöka butiken är Klotets webbutik alltid öppen och full med schysst choklad. Titta gärna in!

Stort tack till dig som har varit kund hos och visat intresse för Skicka chokladkärlek!/ Emily


Vi känner alla någon som skulle bli glad över att få ett chokladpaket i brevlådan. Skicka ett grattis på födelsedagen eller namnsdagen, till körkortet, examen, nya jobbet, förlovningen, bröllopet eller pensionen. Säg tack, lycka till, krya på dig, kram, jag saknar dig eller förlåt.

I stället för att skicka en blomma, välj ut ett personligt Fair Trade-chokladpaket som inte bara gör mottagaren glad, utan också gör skillnad för kakaoodlarna och deras familjer. Eller varför inte beställa ett chokladpaket eller en chokladprovning till dig själv? Det finns alltid en anledning att skicka chokladkärlek!

choklad 8st kvadrat

Varför Skicka chokladkärlek?

Det finns många fina webbplatser som erbjuder chokladpaket, men inte en enda som är inriktad på olika sorters Fair Trade-choklad. Samtidigt uppskattas det att skadligt barnarbete är vardag för mer än 40 procent av de barn som lever i jordbrukande familjer i kakaoodlande regioner i Västafrika (källa: NORC Final Report, University of Chicago, oktober 2020). I dessa siffror ingår inte det tvångsarbete, barnslaveri och barntrafficking inom kakaosektorn som också drabbar tusentals barn i i Västafrika, där 70 procent av kakaon till vår choklad kommer ifrån.

Hos Skicka chokladkärlek är all choklad Fair Trade-choklad. Det innebär bland annat att kakaoodlarna har fått skäligt betalt för sin kakao, att skadligt barnarbete är förbjudet, och att kakaoodlarna genomför satsningar på gratis skolgång och andra utvecklingsprojekt i sina samhällen.

På så sätt kan du köpa och ge bort choklad utan att bidra till skadligt barnarbete, samtidigt som du gör skillnad för kakaoodlare och chokladföretag som valt att arbeta med Fair Trade-kakao. Sist men inte minst, så upptäcker du och mottagaren av ditt chokladpaket lite av all god Fair Trade-choklad som finns!

Bra att veta om chokladpaketen

Du väljer själv vad du vill ha i ditt paket, hur många chokladkakor och vilka smaker. Om paketet innehåller max fyra chokladkakor får det oftast plats i en “normalstor” brevlåda. Du kan alltid välja antingen att paketet får lämnas utanför dörren, eller att det ska lämnas till ett postombud, om det av någon anledning inte skulle få plats i mottagarens brevlåda.

Du kan skicka med en personlig hälsning utan kostnad. Du kan även välja att stötta en Fair Trade-hantverkare, genom att köpa till ett handgjort kort till din hälsning.

En kostnad för hantering och spårbar frakt tillkommer med 49 kronor per paket.

På denna länk kan du se innehållsförteckningar för alla chokladkakor.

Du kan läsa mer om chokladpaketen på Frågor och svar-sidan.

Hur gör jag för att beställa och betala mitt chokladpaket? 

1. Fyll i alla obligatoriska fält (märkta med röd stjärna) i beställningsformuläret och skicka in det. Du får då ett automatiskt mail med en kopia på din beställning. Genom att du skickar in beställningsformuläret godkänner du beställningsvillkoren.

2. Du kan välja att betala med kort eller banköverföring via en maillänk, med överföring till bankgiro, eller med faktura. Om du vill betala med betallänk, bankgiro eller faktura skickas länken/fakturan till din mailadress inom en vardag. OBS! mailet kan hamna i skräpposten, så dubbelkolla gärna där.

Din beställning skickas inom tre vardagar. Om du väljer att köpa till snabbhantering skickas din beställning inom en vardag. Du kan ange till vilket datum du vill att ditt chokladpaket ska levereras, så gör jag mitt bästa för att hjälpa dig med det.

Personlig chokladprovning online

Du kan också beställa ett unikt paket med en privat chokladprovning, som hålls via Skype eller Zoom.

Det finns två olika chokladprovningspaket: Chokladprovningspaketet och Smakprovspaketet. I Chokladprovningspaketet ingår fyra 50- till 100-grams Fair Trade-chokladkakor i olika smaker, till ett värde av minst 160 kronor. För Smakprovspaketet betalar du först ett grundpris. Sedan köper du till fyra smakprovsbitar med Fair Trade-choklad per person.

När du beställer en chokladprovning får mottagaren information om provningen per post, tillsammans med din eventuella hälsning. Sedan bestämmer mottagaren och jag tillsammans datum för chokladprovningen och övriga detaljer. Chokladen skickas till mottagaren i god tid innan datumet för provningen. Du kan läsa mer om Chokladprovningspaketet på Frågor och svar-sidan (fråga 4 till 7).

Jag säljer enbart Fair Trade-chokladkakor. Det innebär bland annat att kakaoodlaren har fått ett skäligt pris för sin kakao, och att kakaon kommer från odlingar där barnarbete är förbjudet. Läs gärna mer om Fair Trade längre ner på sidan, eller besök min Fair Trade-sida.

Hur gör jag om jag undrar något?

Besök gärna Frågor och svar-sidan först. Du kan också hitta mer information om beställning och betalning, leverans, ångerrätt, reklamation och hantering av personuppgifter (GDPR) i beställningsvillkoren.

Om du har fler frågor, tveka inte att maila mig på choklad@allrights.se.
Jag svarar när jag har möjlighet under helgfria vardagar, måndag till fredag, mellan klockan 10 och 18.

Du är med och sprider chokladkärlek över hela jorden

Alla chokladkakor innehåller Fair Trade-kakao och andra Fair Trade-ingredienser. Det innebär att ingredienserna kommer från odlingar där mänskliga rättigheter och miljön respekteras, där odlarna och arbetarna har fått en skälig betalning, och barnarbete är förbjudet. Om du beställer en personlig hälsning kan du välja att stötta en Fair Trade-hantverkare genom att köpa till ett handgjort kort, som även det har tillverkats och handlats i enlighet med Fair Trade-principerna. Därför sprider du också chokladkärlek till odlare, producenter, arbetare och deras familjer i Latinamerika, Afrika eller Asien när du beställer ett chokladpaket från mig.

Skicka chokladkärlek samarbetar med Världsbutiken Klotet i Lund

Skicka chokladkärlek möjliggörs genom ett samarbete med Världsbutiken Klotet i Lund. Jag köper alla chokladkakor från Klotets sortiment, eller genom sambeställning med Klotet. Besök gärna Klotets trevliga butik på Stora Tomegatan 48 i Lund (mittemot entrén till Botaniska trädgården vid Tunavägen), eller ta en titt i Klotets webbutik. Både i butiken och webbutiken hittar du ett brett utbud av fina Fair Trade-produkter – livsmedel, inredning, korgar, väskor, leksaker, smycken, hantverk med mera! Titta också gärna in på Klotets Facebook-sida för öppettider och annan aktuell information.

Tack för att du skickar chokladkärlek!
Emily, allrights.se