The Fair Square sätter hållbar guldkant på Hx!

färggranna textilier

En gång om året välkomnas alla som är intresserade av fair trade och hållbar konsumtion till Fair Trade Forum, ett kostnadsfritt inspirationsevent någonstans i Sverige. Årets Fair Trade Forum infaller den 3-4 augusti i Helsingborg, under den populära stadsfestivalen Hx! Det lär med andra ord bli en optimal “dubbelfestival” för alla som befinner sig i Helsingborg de dagarna. Tänk om jag hade vetat detta 2010, när jag slet med att samordna förarbetet för Fairtrade City-diplomering av Helsingborg. Nu ser jag verkligen fram emot att delta vid Fair Trade Forum 2018, inklusive The Fair Square!

Vad händer på The Fair Square?

På bästa plats under Hx, mitt framför Dunkers kulturhus, kommer Sundstorget att prydas av mötesplatsen och marknaden The Fair Square. Den kommer att fyllas av utställare, försäljare och aktiviteter med inriktning mot hållbar konsumtion. Allt kommer att finnas på plats kl. 12.00-19.00 på fredagen den 3 augusti och lördagen den 4 augusti.

Dessutom lanseras Fair Talk – en programpunkt med inspirerande snabbpresentationer om hållbar konsumtion kl. 13.00-15.00 båda dagarna. På Fair Talk har du max 10 minuter på dig att presentera en spännande verksamhet, en favoritprodukt eller varför inte någon intressant forskning på temat hållbar konsumtion. En hållbar Helsingborgs-variant av ett TED Talk, helt enkelt.

Vill du vara med?

Det må kännas långt till augusti, men sista anmälningsdagen för deltagande på The Fair Square, inklusive Fair Talk, är redan den 6 maj! Här följer mer detaljerad information för dig som är sugen på att medverka, samt anmälningsblanketter. Hoppas vi ses!

På The Fair Square kan du delta med ett eget bord (utan kostnad), hyra ett bord för 200 kr., eller hyra ett marknadsstånd med tak för 1500 kr. Din plats ska vara klar senast kl 11.30, och måste sedan vara bemannad till stängning kl 19.00 båda dagarna, den 3-4 augusti. Du som utställare eller försäljare uppmanas att erbjuda en lockande aktivitet på din plats; såsom en tävling, provsmakning eller barnaktivitet.

Anmälan är bindande. Sista dagen för att avboka din plats är den 25 juli. Avbokning efter det debiteras med 500 kr. exkl. moms.

För utställare och försäljare: fyll i denna blankett.
Kontaktperson: josefina.wingren@helsingborg.se

För Fair Talk och aktiviteter: fyll i denna blankett.
Kontaktperson: karolina.nilsen@helsingborg.se

Här hittar du all information samlad i ett dokument från Helsingborgs stad.